Ude på kanten i rallybilen

Årets første løb for Klaus Damm Kristiansen og Christian Mink blev kørt lørdag den 14. april på de vestfynske veje omkring Ebberup. Løbet er en del af Mini Rally Syd, som er en ny turnering der er startet i 2012, med 5 løb i Region Syddanmark. Løbet talte også med til DASU Cuppen i Mini Rally, og JFM.

Da den motor der normalt ligger i den lille Peugeot 106, ikke kunne nå at blive klar efter et vintereftersyn, var gode råd dyre. Den ene mulighed var at springe løbet over, og derved ingen point få. Men det blev vurderet for kedeligt, så bilens gamle standard motor blev fundet frem, efter 2 års ferie på lageret. Men den kørte stadig som den dag den blev sat væk, dog mangler den lige ca 30hk, så der var desværre ikke så meget at gøre med.

Men i år har Klaus afsat budget til at køre på rigtige slicks, da de hidtidige Toyo R888 simpelthen var det der satte en stopper for yderligere fart i bilen. Et sæt Yokohama A006 var derfor blevet indkøbt, nu skulle de der rigtige slicks endelig prøves.

Som sædvanlig var Henrik Mink med som servicemand, så han klarede teknisk kontrol imens Klaus og Christian kørte noter. Efter notekørslen blev det konstateret at det var nogen HELT kanon prøver at KDAK Sport Fyn havde fundet, så det var godt at det blev besluttet at køre løbet alligevel.

Med 12 tilmeldte i klassen ville der også blive kamp om pladserne, og Klaus skulle bare samle så mange point som muligt. På prøve 1 var 2. køreren en smule rusten, så der blev mistet lidt. Men de efterfølgende prøver gik i rigtigt fint tempo, og udover en lille udbremsning på prøve 2 så

gik dagen uden problemer. Tiderne var stabile, desværre på en 5. plads i klassen på alle prøver.

Fra starten lagde Jørgen S. Petersen i hans hurtige Escort Mk. 2 afstand til resten. Lidt efter ham sluttede Anders Hartwig som “gjorde comeback” i hans Corsa som var blevet malet hvid over vinteren. Det var dog først på sidste prøve skubbede han Peter Petersen ned på tredjepladsen. Gert Lyngsø Hansen i Yaris indtog 4. pladsen, kun 2 sekunder foran Klaus og Christian, han kørte også et stabilt og hurtigt løb.

Så dagens resultat blev desværre kun en 5. plads i klassen, men det var et godkendt resultat ud fra forudsætningerne. Det var godt at komme i gang igen, efter en lang vinterpause. At første løb så var med helt ekstremt gode prøver, gjorde det ikke værre. De nye Yokohama slicks gjorde det rigtigt godt, og Klaus var meget imponeret over hvor godt sådan nogen rigtige slicks klæber til vejen.

I skrivende stund er den “rigtige” motor blevet justeret færdig hos GEMA Tuning i Ullerslev, og skal bare monteres i bilen. Det tegner godt til næste løb i Mini Rally Syd turneringen, som afholdes den 28. april i Billund. Men det normale antal heste, og de nye Yokohama slicks håber Klaus at kunne avancere i klassen.

Der er i teamet stor enighed om at de nye Mini Rally turneringer med mange løb, er noget af det bedste der er sket for dansk rally, under DM niveau, i flere år. Så der er stor glæde over at kunne få mulighed for at køre en hel sæson i Mini Rally, som alt andet lige må betegnes som “rigtig rally”.

rts-line

Video fra Anderup El Mini Rally 2012

Anderup El Mini Rally // SS1, Kobbenbjergvej

Anderup El Mini Rally // SS2, Ebberup

Anderup El Mini Rally // SS3, Tårup Udlod

Anderup El Mini Rally // SS4, Kobbenbjergvej

Anderup El Mini Rally // SS5, Ebberup

Anderup El Mini Rally // SS5, Tårup Udlod