Warning: "continue 2" targeting switch is equivalent to "break 2". Did you mean to use "continue 3"? in /customers/4/5/8/rallyteamsvendborg.dk/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858 Warning: "continue 2" targeting switch is equivalent to "break 2". Did you mean to use "continue 3"? in /customers/4/5/8/rallyteamsvendborg.dk/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2862 Comeback med godt resultat | Rally Team Svendborg

minirally-2014

Bygholm Landbrugsskole Mini Rally blev kørt den 20. september på vejene omkring Horsens.

Løbet må betegnes som et lille comeback til mini rally, da både bilen og dens kørere ikke har kørt minirally siden finaleløbet for et lille år siden.

Teamets lille Peugeot 106 Rallye har igennem vinteren og foråret gennemgået en større renovering og opgradering. Det mest tydelige er at bilen har skiftet farve til hvid, og at den har fået bygget bredere skærme på. For at få en bredere sporvidde, har Klaus konstrueret og bygget nye rørbærearme. Men det er jo ikke bare for syns skyld, det skulle gerne udmønte sig i endnu bedre køreegenskaber.

Til løbet i Horsens var der 70 biler tilmeldt, rigtigt flot at se sådan et stort startfelt med endda en del norske og tyske kørere. 3 forskellige prøver skulle køres, hvor de to skulle køres to gange, og den ene skulle køres hele fire gange. Alle prøverne var af super kvalitet, og udnyttede virkeligt det ret kuperede landskab ved Horsens.

Rusten skulle lige bankes af både 1.- og 2. kører, så første halvdel af løbet blev brugt til lige at komme op i tempo igen. Prøvernes gode kvalitet sørgede ihvertfald for at bringe sved frem inde i bilen, da der ikke var mulighed for at slække koncentrationen.

Men det var ikke gået helt skidt, for efter første halvdel af løbet var resultatet en 2. plads, kun 4,5 sekund efter Jacob Jensen i Peugeot 106 Kit Car. 3 pladsen var cirka et

minut bagud, så det var mellem de to Peugeot’er vinderen skulle findes. Der var dog ikke meget tid til at tænke over resultater i servicepausen, da det blev opdaget at den ene trækaksel var blevet beskadiget, sandsynligvis ved en lidt hård landing efter et hop. En ny blev monteret på cirka 15 minutter, og bilen blev lige færdig som servicepausen var slut.

Klaus ville vist ikke opgive håbet om sejr uden kamp, så første prøve efter pausen blev kørt i et virkeligt højt tempo. Klaus frabedte sig opdateringer på tiderne, men afstanden op til Jacob Jensen blev reduceret med 0,9 sekund. Jacob havde så sandeligt heller tænkt sig at opgive uden kamp og tog 1,4 sekund tilbage på prøve 6.

På prøve 7 var Jacob dog så uheldig at bilen døde for ham under starten, på grund af koblingsproblemer, så inden den sidste prøve var vi lige pludselig foran med 1,1 sekund. Men sådan er gamet nogen gange, og denne gang var det os der var heldige. Prøve 8 bød på endnu en prøvesejr, denne med 1,2 sekund.

Slutresultatet blev lidt overraskende vinder af klassen med små 2,3 sekunder ned til Jacob Jensen. Utroligt tæt efter 53 prøvekilometer. Farten er tydeligvis stadig i bil og mandskab, og de forbedringer der er lavet virker som de skal.

Næste løb er søndag den 28. september i Odense til RallyMasters finalen.

Videoer fra løbet kan ses her:

Bygholm Minirally 2014 SS1

Bygholm Minirally 2014 SS2

Bygholm Minirally 2014 SS3

Bygholm Minirally 2014 SS4

Bygholm Minirally 2014 SS6

Bygholm Minirally 2014 SS7

Bygholm Minirally 2014 SS8