Årets finaleløb blev kørt lørdag d. 24 Oktober på Djurs, på en kølig men tør efterårsdag.

Løbet var 114km langt, så det var noget af det længste teamet havde kørt i lang tid. Det bestod af tre prøver der hver skulle køres tre gange. Den ene prøve var noget som der sjældent ses mere i dansk rally, nemlig en 100% grusprøve.

Det var dog stadig fugtig i kanterne af vejen, så løbet var præget af veje der enten havde fint greb, eller var meget glatte fra fugt eller mudder de 62 startende biler havde trukket ud.

Op til løbet havde Klaus haft et lille MTB uheld og havde rykket lidt op i en gammel skade i skulderen, så den højre arm ikke var i topform, og med smerter til følge.

Prøve 1 var på asfalt og blev startet ud med en tid der var 9 sekunder langsommere end årets store konkurrent Michael Broberg.

På prøve 2 der var løbet grusprøve, gik det galt i et V3 sving, hvor bilen kommer lidt for langt ud med bagenden og fortsætter over mod den modsatte side af vejen. Der var et hus i den side, så derfor var der sat bigbags op med sand i, som bilen rammer hårdt med forreste venstre hjørne. Bilen kan dog næsten mirakuløst køre videre, men så dog noget hærget ud, og lige havde brug for end nødtørftig lapning efter prøven.

På prøve tre som var en rundbane vælger Klaus at køre direkte i mål, da der kommer lugt af brændt gummi i kabinen. Det viste sig senere at det nok var en god beslutning da inderskærmen gik i dækket, og en punktering kunne have kostet endnu mere tid end den kalkulerede tid der blev givet.

Til service skulle bilens lappes lidt mere og lige kigges igennem. Det hele blev klaret på servicepausens 30 minutter. Alle hjalp eller tilbød deres hjælp, det var så dejligt. Kronen på værket var nok fætter Lars’s reparation af forlygten med gaffatape og klar pakketape som glas 🙂 Og det var ikke nogen nem opgave da der stort set kun var parabolerne tilbage.

På resten af prøverne virkede bilen fint, men farten var der ikke rigtigt. Dog kom der to prøvesejre i ADAM Cuppen på anden og tredje gang grusprøven skulle køres.
Det var også et løb hvor de vanskelige forhold gjorde at der ikke var langt fra succes til fiasko.

Dagens resultat blev en andenplads i ADAM Cup Denmark, og en sejr i samme mesterskab. Så resultatet i år kunne ikke være bedre.
Ydermere ser det ud til at tredjepladsen i DM klassen blev sikret. En klasse hvor en ADAM Cup bil slet ikke kan følge med, men stabil kørsel sikrede pladsen, som endda var på point med andenpladsen.

Der er desværre ikke video fra alle prøver pga. lidt tekniske udfordringer.