Grusskole i Sverige

Rally Team Svendborgs VW Golf med Lars Augustinus bag rattet og søster Lene Augustinus i co-driver sædet er netop hjemkommet fra Sverige efter 3 dage med rally.

Lars og Lene har deltaget i 2 dages rally skole i Hasleholm hvor svenske eksperter har undervist i køre teknik og undervogns opsætning til grusveje. De har også fået et kursus i svenske sikkerheds- noter som er anderledes fra de danske og selvfølgelig skrevet på svensk, hvilket gav problemer for et par af de danske deltagere, men heldigvis ikke for Lars og Lene.

Golfens mekaniker Michael Lang måtte på indkøb på skolens 2. dag hvor opsætnings eksperterne mente at en blødere undervogn ville være klart at foretrække og de ringede lidt rundt og fandt en lokal golf kører der havde en ekstra vi kunne købe. Michael og Lars fik skiftet undervognen.

Bilen blev meget mere rolig, den sætter sig bedre og er i kontakt med underlaget. Vi kan holde mere gas på.

Lars Augustinus, rally driver

Der var heller ingen tvivl fra instruktørens side, teknikken og stilen er rigtig der mangler dog stadig ”øvning – øvning – øvning.”

Som afslutning på kurset deltog Lars og Lene i Snapphane Rallyet i Hasleholm hvor der skulle køres 55 km grusprøver.

På 3. prøve kunne vi virkelig mærke at teknikkerne var ved at sidde fast og vi var ved at blive ret gode til ”the scandinavian flick” hvor bilen bliver lagt bredt ud gennem svingene og fuld kraft på de trækkende hjul.

Desværre fik vi en fejl på elektronikken på bilen inden sidste prøve og kunne ikke gennemføre løbet.

Lars Augustinus, rally driver

Såfremt det havde været muligt at gennemføre løbet havde Rally Team Svendborg komme ind på en 10. plads i klassen og nr. 4 af de 12 danske deltagere i grus skolen.