Teamet

// Klaus Damm
Klaus Damm, driver

Klaus Damm

Driver, Citroen C2R2
Klaus Damm bor i Kirkeby med sin kone og deres 2 døtre. Klaus er årgang 1977 han er uddannet kleinsmed og maskinmester. Til dagligt arbejder han som Project Manager i virksomheden PureteQ i Svendborg.

Klaus blev herre i egen bil i 2006, hvor han købte sin første Peugeot 106 og han har kørt 106’er indtil 2015. Klaus udviklede og forbedrede konstant på bilen og han havde en af de hurtigste og mest driftsstabile små 106’ere. 106’eren gik desværre til i en værkstedsbrand i sensommeren 2015 og til 2016 sæsonen er der blevet investeret i en Citroen C2R2. 2016

Før Klaus fik egen bil var han i flere år co-driver for Lars Augustinus og inden da var han sammen med Lars og Michael serviceteam for et andet sydfynsk team.

Christian Mink, co driver

Christian Mink

Co-driver Peugeot 106 Rally Evo III
Christian Mink er årgang 1984, han har en lille datter sammen med sin kæreste og de bor i Gl. Nyby på Tåsinge. Christian er uddannet elektriker og maskinmester, han arbejder som testengineer i et testcenter med test af bremser til vindmølle industrien.

Christian startede som rally official, men skiftede hurtigt til den anden side af afspæringen hvor han sammen med sin bror Henrik Mink kørte i en Ascona. Senere overtog Henrik Asconaen og Christian blev co-driver, samtidigt købte Christian en Polo Coupe og kørte Mini Rally.

Siden 2010 har Christian været fast co-driver for Klaus.

Henrik Mink, Service

Henrik Mink

Service, Citroen C2R2
Henrik Mink bor i Gl. Nyby på Tåsinge sammen med sin kæreste. Henrik er årgang 1981, er uddannet elektriker og elinstallatør, han arbejder til dagligt i sit eget elektriker firma Minks El-Service.

Henrik startede med at være co-driver for sin lillebror Christian, og senere overtog han bilen en Opel Ascona, efter et par år blev den sat i garage og er siden solgt. Henrik var i år 2008 været co-driver for Klaus og har siden været mekaniker for Klaus Damm og den lille 106’er.

Han har i 2011 købt en BMW E36 325i Coupé som er under opbygning til rallybil, når der er tid til at skrue på den.

Sebastian Magnusen, co driver

Sebastian Magnussen

Co-driver Citroen C2R2
Sebastian Magnussen bor i Tune ved Roskilde, sammen med hans forældre. Sebastian er årgang 1997, og går til dagligt i skole på Roskilde Handelsskole, på linjen Sports Management Plus.

Sebastian startede med at være fast co-driver for sin far, men ud over det, er han også co-driver hos andre teams, når chancen byder sig. Sebastians debuts: RallySprint debut YM5 2012 (Peugeot 306 GTI med Klaus Damm Kristiansen) MiniRally debut 2013 (Peugeot 106 Rallye med Klaus Damm Kristiansen) DM Rally debut DM6 2013 (Volvo 240 Orginal Cup med Jesper Ramalu-Thomasen)

Artikel om Klaus fra Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis (tillæget MAND) i 2013

Historien om Klaus Damm // Citroen C2R2

Klaus Damm fik første gang smag for rallysporten da han i 1996 var co-driver for hans fætter til et rallysprint på Sjælland. I 1998 mødte han Lars Augustinus og hjalp ham med at opbygge hans Golf I. Da den var færdigbygget overtog han co-driver sædet fra Lars’s søster og kørte med ham til sommeren 2004 hvorefter Klaus tog ud og sejle langfart.

I 2003 vandt Lars og Klaus Damm titlen som DASU mester. Efter et par år til søs vendte Klaus i 2006 tilbage til et job på landjorden og han købte hans første rallybil en Peugeot 106 1,3 rallye gr. N. Efter et par løb i 2006 blev den i vinteren 2006-2007 renoveret fuldstændigt. Klaus og co-driver Stefan Rasmussen var klar til klubrally sæsonstarten i 2007.

På grund af en afkørsel fik 106’eren i vinteren 2007-2008 et andet karosseri fra en gammel banebil. Denne bil blev kendt som den grimmeste hurtigste bil der kørte rally. Bilen er løbende blevet udviklet og forbedret rent teknisk og er siden blevet til en gr. DK bil. i 2013 fik 106’ernen igen et nyt karosseri på grund af dets meget slidte udseende og dette er i vinteren 2013-2014 blevet renoveret.

Klaus’s bedste resultater hidtil er vinder af Yokohamamesterskabet, JFM i minirally og Sydcup minirally i 2012 samt DASU mester i minirally i 2013

Seneste nyheder

– fra Klaus Damm // Christian Mink // Peugeot 106 Rallye

Træls dag for Rally Team Svendborg

Lørdag den 9. april blev Cimbern Rallye 2016 afholdt i den nordtyske by Süderbrarup, og Rally Team Svendborg var igen at finde i deres Citroen C2 R2. Løbet var meget kompakt, da alle prøverne var lokaliseret meget tæt på rallycentrum. Og hvilke prøver de kan lave hos...

Test og Rallysprint i Kongensbro

Lørdag den 2. April blev der afholdt test og Rally GP ved Kongensbro. Teamets Citroën C2 var igen at finde på deltagerlisten, selvom det havde været en kamp imod tiden at få bilen klar efter uheldet med et tabt hjul to uger før. Der var umiddelbart lidt flere skader...

Rally Team Svendborg til test i Struer

Struer Rallytest 2016 var stedet hvor Klaus Damm Kristiansen og Christian Mink, skulle teste den nyindkøbte rallybil: En Citroen C2 i R2 trim. Det vil sige en 1,6 liters motor med knap 190hk, 5-trins sekventiel gearkasse og opgraderede bremser og undervogn. Specielt...

Klaus Damm

Klaus Damm kører Mini Rally og Rally Sprint i en Peugeot 106 Rally sammen med co driveren Christian Mink.

Læs mere

Lars Augustinus

Lars Augustinus er igang med at bygge en Golf III GTI 16v op til rally som erstatning for Golf II'eren.

Læs mere

Henrik Mink

Henrik Mink er ved at bygge en BMW 325 Coupe op til rally. Han har tidligere kørt Opel Ascona.

Læs mere

Michael Lang

Michael Lang er ved at bygge en Ford Escort MK II op til rally. Det er Michaels første rallybil.

Læs mere