106evo3.jpg

Sæsonen 2014 har ikke budt på så mange løb, som vi har normalt har kørt i den lille Peugeot 106 Rallye. Bilen fik den store tur med renovering og optimering i løbet af vinteren og foråret. Det betød dog desværre at vi stod over de to første løb i Mini Rally Syd turneringen. Så Jacob Jensen tog allerede mesterskabet i det tredje ud af fire løb, dog ikke uden at vi gav ham kamp til stregen og snuppede sejren i løbet foran ham.

Men fjerde og sidste afdeling blev kørt den 20. oktober på de snoede vestfynske veje omkring Ebberup. Som sæsonens andre løb i Mini Rally Syd, så var deltagerantallet højt med 71 tilmeldte mandskaber denne gang. Efteråret har efterhånden fået sit tag i vejret, og prøverne bar også præg af det. Væk var den tørre asfalt fra forrige løb, og frem var fedtede og lumske veje, hvor forskellen fra succes til fiasko ikke er ret stor. Vejgrebet skiftede hele tiden, og det er her at man virkelig skille bukkene fra fårene.

På de første to prøver var vi nok i blandt fårene. Forholdene skulle lige føles på egen krop, og der blev kørt langsomt som sjældent set. Samarbejdet i bilen lider også af det, da man har svært ved at få flow i kørslen, når der ikke er max attack men derimod listesko på de fedtede veje. Men vi kom igennem de to prøver uden nogen uheld, og det var ikke alle der gjorde det desværre.

Farten blev hævet betydeligt på prøve 3, som er en gammel kending lige uden for Ebberup. Prøven har været kørt de sidste tre år, dog i lidt forskellige konfigurationer. En kombination af dette, og at vejens forhold var blevet lidt bedre, gjorde at vi kunne komme til pausen med en føring i klassen, dog kun med 2,1 sekund ned til Bent Sommer Andersen, som også kører i Peugeot 106 Rallye.

Da de sidste prøver skulle køres blev tempoet skruet op til ”normalt” niveau, og det kørte meget bedre inde i bilen. Føringen i klassen blev konsolideret, og vi strøg helt op på en 18. plads generelt. Et helt igennem godkendt resultat som slutter sæsonen af på bedste vis. Vi har godt nok ikke fået kørt så mange løb i år, men de kan alle betegnes som stort set fejlfrie, og det er ikke fordi at materiellet bliver sparet.

En lille bonus blev dog at vi tog 3. pladsen i Mini Rally Syd turneringen og DASU Mesterskabet i MiniRally. Nu vil motoren blive taget ud af bilen, for at blive efterset hos GEMA Tuning, efter veludført tjeneste. Der er dog andre småreparationer og forbedringer på tavlen i værkstedet, så bilen kan blive endnu hurtigere, og endnu mere driftsikker til næste år. Til næste år må vi også hellere få Mini Rally Syd mesterskabet tilbage på vores hænder. Det vil dog være nemmere at opnå hvis man kører mere end 50% af løbene i turneringer, som vi har gjort i år.

Videoer fra løbet kan ses her:

Anderup El Minirtrally 2014 SS 1