Foto: Catsten Damm

Endelig rally igen! Det var ved at være længe siden og vi glæder os altid til at køre i det sønderjyske, som plejer at stille nogle rigtig gode veje til rådighed for vores pladskrævende sport.

Sønderjylland er et sjovt sted at køre rally! Det er kuperede og sjove prøver, ofte også med lidt grus, som gerne er med til at afgøre resultatet i sidste ende. Det er krævende prøver til køreren og mindst ligeså krævende tulipaner, tidskontroller og noter til 2.køreren!! Jeg ville ikke anbefale en nystartet 2.kører at tage til Sønderjylland og køre debutløb… Det er vist lige udfordrende nok.

Gennemkørslen var der afsat meget kort tid til, så her blev vi (læs: jeg) unødigt stressede, da det viste sig at være lige meget med overskrevet gennemkørselstid ved start og vi havde skyndt os uden grund. Tulipanerne passede faktisk helt fint denne gang, men tiden mellem prøverne var alt for lidt. Det betød, at vi kørte pænt ud til prøven og så måtte det sidste tid hentes ved benarbejde! Det udmundede i to ture i grøften, pga. en kombination af glatte sko, højt græs og en parkering tæt på rabatten. Så, da jeg først kom op igen og ned til tidskontrollen var tiden overskredet. I sidste ende blev alle tidsstraffe på transport etapen dog slettet, da løbsledelsen godt kunne se, at der havde været givet for lidt tid.

Prøverne var bare rigtig gode!! De tre første var mere eller mindre kendinge, så vi kom fint i gang og følte vi havde god fart i bilen. Det havde de andre dog også, så efter de tre første prøver var nærmeste konkurrent i klassen, Erik Berg, bare 1 sekund efter! Afsted til de samme tre prøver igen og lidt mere fart på. Vi kørte på de nye klassede dæk og har valgt soft, hvilket var det helt rigtige valg! De stod rigtig godt fast og selvom Golfen var lidt levende i bagenden, var det på ingen måde noget der tog toppen af farten. Det var en succes!

Tilbage til service fik vi at vide Erik Berg var stået af på prøve 5. Han var rullet langt ud på marken, så prøven var blevet stoppet og Erik Berg og 2.kører Leif Heick, blev kørt på hospitalet til check. De blev begge meldt ok, mere end man kan sige om den stakkels bil. Den var godt nok blevet godt klemt. Rimelig ærgerligt, men så kan man jo bare prise sig lykkelig for at have bur i…

De sidste to prøver skulle køres to gange og her var også lidt grus. Det var to virkelig sjove prøver! Varmen var kommet til Sønderjylland denne dag, så der var en god temperatur i bilen og vi kæmpede os igennem grus, skov og lige lidt mark til sidste også. På 3.sidste prøve knækkede der en returfjeder til speedertrækket så vi havde lidt problemer med at styre gassen. Det betød et væsentligt tidstab på den prøve. I service fik vi den remonteret ved brug af en strip. På sidste prøve mente Lars så også lige at vi skulle en tur ud i marken, så selvom det hed H2 i V2 og så i mål, så syntes Lars den skulle lige ud.

Jeg sad bare og råbte ”OP OP OP OP OP!!” indtil vi kom på vejen igen.

Lene Johansen, co driver

Vi var så tæt på mål, så det var næsten helt besværligt at komme op på den rigtige side af tidstagningen.

I mål kunne vi konstatere en sejr i klassen. Eller, det vil så sige, at det kunne vi først konstatere den efterfølgende mandag, da der var store problemer med at få tidsberegningssystemet til at fungere optimalt. Det kan jo smutte det skidt, så vi bærer over og takker for de mange udfordringer i Nordborg. Til kører såvel som til 2.kører…