I denne weekend var der hele to løb på kalenderen. Lørdagen bød på Karvil Klubrally i Odense, og søndagen bød på KDAK Klubmesterskab i klubrally.

Klubrallyet blev valgt som lidt træning, og også for at se hvor godt bilen egentlig ville kunne klare sig i klubrally. Den er jo blevet lidt hurtigere siden Klaus sidst kørte klubrally tilbage i 2008. Teamet skulle dejligt sent op for en gangs skyld, ikke noget der blev klaget over. På første gennemløb af prøverne var beskeden næsten hver gang, at Klaus havde kørt hidtil hurtigste tid. Så det tegnede rigtigt godt. I slutningen af andet gennemløb kom der desværre lidt problemer med bremserne, så der blev kørt noget mere forsigtigt. Løbet indeholdt blandt andet en prøve i en grusgrav i Fjeldsted, og der blev der sat generel hurtigte tid begge gange.

Klubrally på FynMen løbet gik faktisk over al forventning, og klassen blev vundet temmeligt sikkert, og lidt teoretisk skrivebordsræs giver en 3. plads generelt.

rts-line

Om søndagen blev der afholdt KDAK Klubmesterskab i klubmesterskab, og der var teamet også på pletten.

Løbet blev afholdt i samme grusgrav i Fjeldsted som dagen før, og det var jo bestemt ikke nogen ulempe, da Klaus havde vist hurtigheden netop der. Prøven var dog ikke helt identisk med dagen før. Klubmesterskabet er indrettet således at alle kører mod alle. Dem der har en tunet bil med racerdæk, og mere end to års erfaring får max strafprocent. Nye kørere i standardbiler på gadedæk skal nemlig også have chancen for at vinde.

Der blev virkelig gået til stålet hele dagen blandt alle 14 teams, og der var ikke plads til mange små fejl. Klaus kørte stort set fejlfrit i alle 5 heat, og slutresultatet var igen en førsteplads. Så to pokaler på to dage!

De første tre pladser blev besat af Peugeot biler, med meget tæt kamp. Bent Sommer Andersen i Peugeot 309

var kun 7 sekunder efter, yderligere to sekunder efter kom Jesper Nielsen i Peugeot 106 GTI. Så meget tæt kamp om de første tre pladser.

Men strafprocenterne virkede som tiltænkt, for to nye kørere tog 4. og 5. pladsen meget tæt på de første. Det var henholdsvis Simon Andersen i Toyota Corolla GTI og Rasmus Sommer Andersen i Citroen ZX GTI.

Men weekenden kan kun betegnes som meget succesrig, med hele to 1. pladser, og en Klubmesterskabspokal til låns i et år. Som fodnote kan det noteres at Klaus og Christian har taget 2. pladsen i Yokohama Mesterskabet Vest. Det kunne dog måske have blevet til mere, men Klaus var desværre forhindret til YM4 Vest i Ribe.

Næste løb er Schackenborg Grusrally senere på måneden, så bilen skal lige bygges om til grusopsætning inden da.

Billeder fra KDAK klubmesterskabet