Klaus Damm finale vinder

Igen i år var teamet at finde til Yokohama Mesterskabets finale, som igen blev afholdt på Fyn, dog i Odense denne gang. Det var Motor Klubben Centrum der havde lavet denne nye prøve, hvor dog noget af området tidligere havde været brugt til blandt andet DM-rally og Klubrally.

Til Yokohama Mesterskabets finale er det både køre fra vest og øst der er samlet, dermed burde de fleste hurtige rallykørere i Danmark være repræsenteret. Man kan derfor godt kalde finalen for det uofficielle DM i Yokohama Mesterskab

Fra morgenstunden var det lidt koldt og overskyet. Vejen var stadig våd og fedtet, da første heat skulle begynde, men hurtigheden i bilen var der stadig, selvom tungen skulle holdes lige i munden. Da prøven blev afholdt i et industrikvarter i Odense så var der mange kantsten, og et møde med en kunne betyde enden på løbet i værste fald.

blev Rallyresult tjekket, og vi holdt 4. pladsen! Helt vildt i vores lille 1400 bil. Men med stabil hurtig kørsel uden fejl, og en bil der fungerer, så kan det lade sig gøre.

Dagen blev afsluttet med et særdeles velfortjent champagnebad øverst på skamlen.

Vinder af finalen

Midt på prøven skulle en vej krydses, og kombinationen af indkørsler og et lidt buet vej gav nogen meget store hop til de fleste biler. Nogen biler klarer det bedre end andre, og vores lille 106’er klarer ikke sådanne voldsomme hop særligt godt. Så i et kort øjeblik så man kun vej, for derefter kun at se himmel. Da vi kom ud fra første heat fandt vi ud af, at vi førte klassen med 20 sekunder, og lå på en 7. plads generelt. Så der havde været rigtig god fart i bilen, måtte vi konstatere.

Efter en halv omgang i andet heat blev vi stoppet. Claus Lisberg fra Odense havde haft en afkørsel efter hoppet, hvor de ramte en stålpæl til en låge. De var lige en tur på sygehus til et tjek, men de havde det begge fint, lige pånær ømme muskler. Vi fik startet på andet heat igen, og det medførte endnu en kanon tid. Igen hurtigst i klassen, og stadig på en 7. plads generelt

Da vi holdt til start til heat 3 kom der en lille byge, lige nok til at vejen blev våd igen. Det gjorde det hele lidt sværere igen, men Klaus fik fuldt udbytte af sine evner bag rattet, og vi lå på en general 4. plads! Den hidtil bedste placering vi har haft til dato.

Men 5. og 6. pladsen var tæt på, så vi troede ikke at vi kunne holde dem bagved i det sidste heat. Men vi skulle ikke gå ned uden en kamp.

4. heat blev kørt så hurtigt som muligt, og igen med fejlfri kørsel, som i de andre heat. Lige efter heatet var færdigt,

Der er desværre ingen video fra dagen. Men TV2 Fyn var der og lavede et lille indslag, som kan ses her.

Hvis man tager et tilbageblik på sæsonens resultater, så kan man kun vende tommelfingeren opad.

Resultaterne for 2012:

  • 11 løb kørt
  • 7 stk 1. pladser
  • 1 stk 2. plads
  • 1 stk 3. plads
  • 1 stk 5. plads (som blev kørt med standard motor)
  • 1 stk udgået på en knækket trækaksel

Dette vidner bare om en sæson der næsten ikke kunne have gået bedre. Både bil og mandskab har vist sig at være meget stabilt. Men som nogen sagde efter finalen, så kan der vist heller ikke fåes mere ud af den lille bil. Men det synes vi i teamet faktisk godt at der kan. Mange ting på bilen fungerer ikke som vi gerne vil have dem til, og rigtig mange små forbedringer er på tegnebrættet.

Det største problem er at finde tid til det hele, men vi håber at kunne finde den henover vinteren. Så forhåbentlig vender vi tilbage i 2013, med en bil der fungerer 100%. Det håber vi på afspejler sig i mere ro i bilen, og endnu bedre prøve tider.

Vi ses forhåbentlig i 2013 til flere gode motorløb.