Endnu en sejr til Klaus og den lille Peugeot 106!

Lørdag den 12. maj var der Yokohama Mesterskab i Kolding igen. Sidste år sluttede teamet også øverst på skamlen, faktisk det første løb som Klaus vandt i klassen.

Så det var da med en forhåbning om en god placering at vogntoget kørte mod Kolding kl 8 om morgenen. På grund af hensyn til Lidl, som har lager midt inde på prøven, var starten udskudt to timer iforhold til det normale. Klaus havde fået startnummer 12, og det forpligtede jo, selvom det måske var lidt optimistisk.

Første heat forløb uden problemer, og tiden fejlede heller ikke noget! Hurtigste i klassen, og 10. hurtigst generelt. Dog kun lidt over 3 sekunder ned til nr 2 i klassen, som var Jens Kristian Jensen i Peugeot 106 Kit Car.

I heat 2 slog Jens Kristian dog tilbage og det var næsten helt lige, så kablet måtte strammes endnu mere. Prøven blev vendt til heat 3, og det var åbenbart noget der passede Klaus da han igen tog 3 sekunder til Jens Kristian, så spændingen var stadig intakt til heat 4. Efter teamordrer fra sin andenkører om at køre hurtigt, men ihvertfald IKKE lave målfelt blev heat 4 startet. Klaus kørte fejlfrit, og næsten præcis samme tid som i heat 3.

Med en god mavefornemmelse blev Rallyresult tjekket for at se Jens Krisatian’s tid. Han havde kørt 6/10 sek hurtigere

i heat 4, men sejren blev taget med små 3 sekunder. Meget tæt løb, men Klaus trak det længste strå.

Men mest imponerende er den generelle placering, som endte med at blive en 9. plads. Det er den bedste placering nogensinde generelt i et løb. Den lille Peugeot 106 var endda den hurtigste bil der ikke kørte i 2-liters klassen, eller havde turbo og firehjulstræk. Meget flot kørt, i et temmeligt hårdt felt.

Bilen er efterhånden blevet skruet så godt sammen hjemmefra, at der var kun var brug for det mest almindelige service. Den er også blevet rigtig hurtig, i forhold til den standard bil som den startede ud som for år tilbage.

Men der er stadig forbedringer på tegnebordet, som måske når at komme i løbet af 2012 sæsonen, så bilen kan blive endnu mere hurtig.

Næste løb er Minirallyet omkring Haderslev den 2. juni, efterfulgt af Yokohama Mesterskab i Ringe dagen efter, som jo stort set er på hjemmebane.

I Mini Rally Syd satses der på en forsvaring af den førsteplads som teamet besidder nu, og gerne en udbyggelse af den. Samme taktik er også gældende til Yokohama i Ringe.


rts-line

Video fra Yokohama Mesterskabet i Kolding

Yokohama Mesterskabet i Kolding // Heat 1

Yokohama Mesterskabet i Kolding // Heat 2

Yokohama Mesterskabet i Kolding // Heat 3

Yokohama Mesterskabet i Kolding // Heat 4